Samenwerkingspartners

VSO Nederland heeft vanwege de hoge terroristische dreiging in de Keniaanse kustregio besloten dat het daar momenteel helaas niet veilig genoeg voor stagiairs. De geplande stages van Liesbeth, Maaike, Sjoerd en Myrna (ROC Midden Nederland) in de kustregio van Kenia kunnen daarom helaas niet doorgaan. Gelukkig kunnen zij, net als Anne O., Anne S., Cora en Tim, alsnog op de Filipijnen terecht voor een leerzame en uitdagende stage.

 

De vier mbo'ers gaan hun stages lopen in de gemeente Cordova in de provincie Cebu. Sjoerd gaat zijn marketingopdrachten uitvoeren bij het Tourist Office, Myrna en Liesbeth gaan stagelopen bij de jeugdzorgafdeling van de gemeente en Maaike gaat stagelopen op een basisschool.


Achtergrondinformatie situatie Kenia
In september 2013 vond een aanslag plaats op het Westgate-winkelcentrum in Nairobi. Hierbij kwamen ongeveer 70 mensen om het leven, waaronder buitenlanders. Sindsdien zijn er verschillende andere aanslagen geweest. De meest recente terroristische aanslagen vonden onder meer plaats op Mombasa-eiland (juli 2014), waar twee Europese toeristen werden doodgeschoten in de zogenoemde Old Town, een toeristische trekpleister. In een van deze gevallen ging het om een beroving. In het centrum van Mombasa vielen bij een aanslag op een busstation in mei 2014 meerdere doden en gewonden. In 2014 vonden verschillende andere aanslagen plaats in Mombasa en het iets zuidelijker gelegen Likoni.