Sponsorgeld

Geplaatst op maandag 19 jan 2015 om 09:01

 

Hallo allemaal,

Dit hele avontuur is natuurlijk fantastisch, maar dat betekent natuurlijk ook dat wij iets terug moesten doen. Het plan was dat we zo veel mogelijk geld moesten inzamelen om er daar iets goeds mee te kunnen doen. Het aanbevolen bedrag wat wij per persoon ongeveer moesten ophalen was rond de 700 euro. Een flink bedrag was het eerste wat bij mij opkwam. En vooral hoe ik zo veel geld zou gaan ophalen. Toch is het helemaal goed gekomen, door geld aan vrienden en familie te vragen, mijn moeder die het geld van haar overuren aan mij doneerde en mensen bij de Albert Heijn hen flessen bonnetjes in een doos konden doneren. Uiteindelijk heb ik hier door een bedrag van 600 euro kunnen ophalen!

Anne en ik liepen samen stage in een gezondheidscentrum, daarom hebben wij ons geld samengevoegd waardoor we voor een groter project konden steunen. We hebben heel lang nagedacht waar we ons geld voor zouden gebruiken, eigenlijk was het probleem niet dat we te weinig dingen wisten, maar dat er te veel spullen waren die moesten worden vervangen, patiënten die wij konden helpen of met het geld de projecten van de andere studenten te ondersteunen.

Maar na veel overleggen kwamen we er overeen dat de ambulance toch wel echt het meest een vernieuwing nodig had. Aangezien bij dit kleine gezondheidscentrum alles gratis was en er maar één ambulance is, waarvan het dak er uit zag alsof het er ieder moment naar beneden kon vallen en ze alleen een bijna lege zuurstof fles hadden. Daarom zijn Anne een aantal keer naar Cebu City geweest om o.a. een nieuwe brancard, verband, jodium, handschoenen en nog veel spullen te halen. Zelfs simpele dingen zoals pleisters of normaal verband hadden zij niet. Ook hebben wij wat spullen voor in de bevallingsruimte gekocht.

Het was leuk om toch iets de doen voor de mensen/ de plek waar ik zelf stage heb gelopen. Natuurlijk moesten deze spullen aan iedereen van de gemeente worden geshowed, en dit om 8 uur s' ochtends tijdens de gebruikelijke vlagceremonie.

Ik hoop dat wij onze collega's hier mee een stukje op weg hebben geholpen en de patiënten hopelijk beter bij het ziekenhuis aankomen dan tot nu toe het geval was.

 

Reacties

  • Wim Nijssen zei:

    Iets terug doen...ja... Je hebt ook veel vooruit gedaan. wist je dat al?

    Geplaatst:
  • Marianne Van Den Heuvel zei:

    Wat mooi dat jullie zo'n goede bestemming hebben gevonden voor jullie spnsorgeld. Ze zullen daar vaak aan jullie blijven denken! Hoe is het nu om weer terug te zijn? Nog contact met Cordova?

    Geplaatst:

Plaats een reactie

Je emailadres wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.