African Mama

Geplaatst op donderdag 5 sep 2013 om 16:09

Gisterochtend hebben we uitgecheckt in ons hotel in Kilifi. Na het ontbijt stonden de twee taxi's al te wachten. We gingen op weg naar Watamu. Na tien minuten rijden kwamen we bij een politiecontrole. Een paar agenten met automatische geweren gebaarden ons te stoppen. Na het beantwoorden van wat vragen en het showen van ons paspoort konden we weer door, volgens mij waren ze gewoon nieuwsgierig.

 

Rond twaalf uur kwamen we aan bij Mama Vicky, voor drie maanden wonen Joeri en ik hier.     Zwaaar relaxt!! Het is een groot stuk land waar van alles wat rondzwerft. Er zijn een heleboel kippen, kuikentjes en hanen. Ook leven hier 17 geiten, drie katten en een hond.

Je zou het een soort tropische boerderij kunnen noemen want er groeien hier ook veel groenten en fruit. Wil je een mango, guave, kokosnoot of toch liever een tros bananen? Dan ben je altijd welkom om er eentje te komen plukken

.

Het huis waar we in slapen is HUGE voor Keniaanse begrippen. Het heeft een heel hoog rieten dak wat alles heel ruimtelijk en koel maakt. Het dak heeft Mama Vicky zelf gevlochten van palmbladeren. Het huishulpje heeft hier aan meegeholpen. Dat is hier redelijk normaal, als je geld genoeg hebt dan kan je een huishulp nemen die doet whatever je wilt. Hij slaapt hier ook, maar wel in een ander gebouw. In dit gebouw zitten drie slaapkamers, waar ook nog twee volwassen wezen wonen die Mama Vicky heeft geadopteerd.

Mama Vicky is een Afrikaanse vrouw van 45 jaar. Op zondag spreekt ze in de kerk, ze heeft een heel sterk geloof en heeft een goed stel hersens. Ik kan goed communiceren met haar en vind haar visie erg interessant. De komende tijd ga sowieso nog veel leren van der. Daarnaast is de gastvrijheid ongekend. Ze behandelt ons als haar eigen kinderen.
Toen we hier gisteren aankwamen begon onze nieuwe mama meteen met het koken van spaghetti met verse groenten. Dat ze graag in de keuken staat is wel te merken, ze heeft in Londen gestudeerd en is daarna aan het werk gegaan als kok in een hotel. Haar Engels is dus erg goed. Toch gooit ze de L en R vaak door elkaaar. There is no plobrem. God Bress you. Chinezen zijn er niks bij.

Vannacht slapen was wat minder. De klamboe is ietwat klein en mijn benen zijn te lang voor het bed. Ook is het een sauna onder zo'n net. De lokale disco heeft tot 6uur vannacht gedraaid en zo nu en dan hoorde je een schorre brul van een van de hanen. Maar vergeet dat. Life is good in Africa.


Gisteren en vandaag zijn Joeri en ik langs ons stageadres geweest. Na het weekend meer daarover, heb nu al meer dan genoeg getypt. Mijn laptop en mobiel zijn absoluut niet interessant geweest de afgelopen dagen. Mijn horloge draag ik ook niet, tijd is niet belangrijk hier. Mensen leven in het moment en denken niet aan morgen.


Vanavond ga ik samen met Joeri, Demi en Rosalie even naar de lokale disco om te vragen of de muziek wat zachter kan 's nachts. Als we er toch zijn doen we misschien nog wel een drankje. Morgen, zaterdag en zondag zijn we toch vrij.

 

Reacties

 • Gaby zei:

  Mama Vicky is echt van alle markten thuis zeg.....Jullie hebben het volgens mij echt getroffen met haar! Ook de beschrijving van alles klinkt super en op de foto's ziet het er ook echt mooi uit. Maar oh... die kip.... da's vast geen plofkip. Veel plezier in de disco en geniet nog lekker van jullie vrije dagen!

  Geplaatst:
 • Paul Op Den Camp zei:

  Hey Bart! Tof om te horen dat je het zo naar je zin hebt. Ik ga je posts regelmatig lezen en hoop dat je een goede tijd gaat hebben daar. Enjoy it!

  Geplaatst:
 • Rik zei:

  Hey Bart. Voor de thuisblijvers is het geweldig om je verhalen te lezen en de foto`s te bekijken. Wel zielig van de kip. Ik geniet van al je indrukken en verhalen. Ga zo door en nog veel plezier toegewenst en goed weekend. De groetjes aan je medereizigers. Have fun !!

  Geplaatst:
 • Pleun zei:

  Haaaaaaa Bartje, Klinkt harstikke prima! Jullie komen die 3 maanden wel door. Het is inderdaad een sauna onder de klamboe! Heel veel liefs uit Hagonoy

  X

  Geplaatst:
 • Opa En Oma zei:

  Hoi Bart, Leuk dat je het daar goed naar je zin hebt. We genieten hier in Hedel van je mailtjes en de verhalen op je blog. Oma zegt dat de kippenvleugeltjes hier niet zo groot zijn, ha-ha. Als je terug bent krijg je van oma een hele kip. Fijn dat mama Vicky een goeie tweede moeder is. Tot mails en geniet van jullie avontuur. De groetjes aan Joeri en mama Vicky XXX

  Geplaatst:
 • Patricia, Vso zei:

  Hoi Bart, prachtig verhaal, ik zie het voor me... Blijf lekker genieten en het allemaal laten gebeuren. en tot volgende week, dan ga ik zien hoe het met jullie is! Fijn weekend, Patricia

  Geplaatst:
 • Trudi zei:

  Hoi Bart,

  Wat klinkt dat lekker relaxed! Gaaf joh!

  Geplaatst:
 • John Op Den Camp zei:

  Hi Bart, Nini changamoto ya ajabu ni wewe wamekwenda huko katika Watamu. Super kwamba wewe kuchukua muda wa kuchukua karibu dege jambo kujaza blog yako. Unaweza uzoefu kueleza ajabu na kuwaalika kusoma kila siku. Nzuri ya kusoma jinsi ya kubadili kutoka busy mtu, busy, busy kupumzika ... Kufanya kitu yako, na kufurahia mengi ... ng'ombe makini! ?Regards, John

  Geplaatst:
 • Leendert zei:

  Hey bart. Wat een verhalen en wat een mooie foto's man. Succes en heel veel plezier!

  Geplaatst:
 • Carla (kw1c) zei:

  Hey Bart,

  Ik word helemaal blij van het lezen van je verslag. Zit met een grote glimlach achter mijn PC. Wat beschrijf je het prachtig. Ik word nieuwsgierig naar mama Vicky. wat een bijzondere vrouw. Ik hoor graag meer van haar de komende weken. Maar dat volgt vast. Mooi hoe jij je onderdompelt in je nieuwe cultuur.

  Geniet en ik blijf volgen

  Dikke groet,

  Carla

  Geplaatst:
 • Monique (kw1c) zei:

  hoi Bart, Wat een indrukken al en wat een foto's. Grappig wat je zegt over mobiel en laptop. Geniet van al je momenten! Monique

  Geplaatst:
 • Philip En Tonny Somers zei:

  Hallo Bart,

  Fijn dat je het zo getroffen hebt met zo'n goed onderkomen. Prachtige foto's trouwens.

  Geplaatst:

Plaats een reactie

Je emailadres wordt niet gebruikt voor commerciƫle doeleinden.