Stage Filipijnen

Geplaatst op donderdag 30 aug 2012 om 11:08

Dit is mijn eerste weblog voor mijn stage op de Filipijnen gaat beginnen.
Voor de mensen die mijn niet kennen, zal ik mij eerst even in het kort voorstellen.
Ik ben Jan-Arie Huijgen 22 jaar en woon in Hardinxveld-Giessendam. Op het moment zit ik op het ROC Midden Nederland en volg de opleiding Infratechniek ook wel Weg & Waterbouw genoemd.
Ik ben met deze stage in aanraking gekomen door mijn leraar die uit het niets vertelde dat er een mogelijkheid was voor twee personen in de techniek om een stage te gaan lopen op de Filipijnen. Alwin en ik hebben toen deze kans aangegrepen en hebben contact gezocht met VSO (www.vso.nl)  Hiervoor moesten wij een paar opdrachten doen en hierna zijn wij uitgenodigd voor een selectiedag. Bij deze selectiedag hoorde ook wat opdrachten en een week later zouden we te horen krijgen of we door mochten of niet. Gelukkig was deze uitslag positief en hierdoor was de kans gerealiseerd om stage te gaan lopen op de Filipijnen.
Na de uitslag hadden we nog twee trainingsdagen op het kantoor van VSO in Utrecht. Hier werden we voorbereid op de cultuur en kregen we meer informatie over de inhoud van onze stage.

Mijn stage vindt plaats in de gemeente Haganoy.  Daar gaan we onze projecten uitvoeren. Maar hierover meer in latere blogs. Dan weet ik zelf ook precies wat ik ga doen en kan ik er eventueel nog foto’s bijvoegen om het voor jullie helemaal duidelijk te maken.

Nu ben ik nog bezig met de laatste voorbereidingen te treffen. Proberen mijn koffer in te pakken, 23 kilo voor drie maanden is niet echt bijzonder veel. Voor de rest langzaam aan een beetje afscheid aan het nemen van familie, vriendin, vrienden, collega's. Maar ik kan gelukkig via internet wel contact met iedereen houden.

Nu ga ik nog even genieten van de laatste twee dagen thuis. Wil je kijken wat ik allemaal doe en uitvoer neem dan gerust nog eens een kijkje op mijn blog…

Reacties

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste!

Je emailadres wordt niet gebruikt voor commerciƫle doeleinden.