Nederland, koud en nat maar het blijft mijn thuis

Geplaatst op dinsdag 17 dec 2013 om 12:12

Jambo,

Iets meer dan twee weken geleden ben ik in Nederland geland. Voor mij was het eerst een behoorlijk stressvolle reis. De taxi was te laat dus maar net op tijd op het vliegveld om vervolgens in Nairobi tijden in de rij te staan en pas bij de “last call” aan te komen lopen. Gelukkig was er niks aan de hand en zijn we zonder vertraging aan gekomen in Nederland. Een ding weet ik wel, ik ben duidelijk nog een Hollander die stresst en de tijd in de gaten houdt en geen Keniaan die denkt ach we halen het vast wel! De vluchten zelf gingen verder goed.

Toen we in Nederland landden met z'n vieren was het toch wel even raar om afscheid te nemen maar super om naar iedereen toe te lopen die op ons stonden te wachten. We waren dan ook heel snel bij onze koffers en ondanks dat de koffers er snel waren kwamen ze voor mij niet snel genoeg.

 

Nu weer terug in het normale leven.
Langzaam rol ik weer terug in mijn drukke Nederlandse leventje en heb je het gevoel of je er helemaal niet tussen uit bent geweest. Ik merk pas dat ik weg ben geweest aan de kleine dingen die ik anders doe. Ik douche minder lang, ik doe mijn gordijnen open in plaats van het licht aan. Ook merk ik dat ik zelf rustiger ben geworden en me minder druk maak over wat er gaat komen. Ik leef meer in het moment met wat ik nu aan het doen ben.

Ik ben aan de ene kant dezelfde Judith maar aan de andere kant ben ik dus ook wel wat veranderd. Misschien nog niet echt zichtbaar voor anderen maar wel voor mezelf.

Ik moet zeggen dat ik blij ben om terug te zijn, maar ik mis de warmte en de relaxte sferen van Kenia wel. Ik wil dan ook zeker een keertje terug om meer van het land te zien, maar ook om weer met de kinderen te spelen en te lachen.

Kort gezegd ik mis Kenia, maar ik blijf een echte Hollander.

Krijg je dan kans om met je opleiding zoiets te doen of heb je een tussenjaar? dan raad ik het zeker aan om het te doen. Het is alles wat ik mee heb gemaakt en wat het mij gekost heeft zeker waard en ik zal deze reis nooit meer vergeten.

Liefs Judith

Reacties

 • Hans Duif zei:

  Jambo Judith!

  Ook van mij een laatste berichtje op je blog. Jammer toch ook wel dat er een einde is gekomen aan je verhalen... En dankjewel voor de persoonlijke foto-show! Ik wens je fijne feestdagen en alle goeds voor 2014: succes met het afronden van je studie!!!

  Groetjes, ;-) Hans Duif

  Geplaatst:
 • Marchje Hogeveen zei:

  Heel mooi!

  Geplaatst:

Plaats een reactie

Je emailadres wordt niet gebruikt voor commerciƫle doeleinden.