Terug in Nederland

Geplaatst op dinsdag 3 feb 2015 om 12:02

 

Bijna 3 maanden geleden is het sinds ik terug ben gekomen uit de Filipijnen. Het was fijn om weer terug te komen maar ook heel vreemd, wat ik eerst niet kon plaatsen. Nederland was grijs, koud en vooral ook erg op zich zelf. In de Filipijnen had je als blanke contact met de hele straat, terwijl je hier niet eens gezien werd. Ook wel weer fijn, maar daardoor mis ik dat hele warme Filipijnen wel.

Ondanks dat ik mijn stage eerder heb afgebroken dan dat ik gepland had, kan ik er wel met een fijn gevoel op terug kijken door de ervaringen die ik heb opgedaan daar. Mijn kijk op de wereld is veranderd, ik ben dankbaarder voor wat ik heb. De warme douche, relatief veilig land en ik heb elke dag eten en een eigen huisje. Ik ben veel blijer geworden door deze ervaring, maar ook bewuster bezig met het nieuws internationaal. Vlees eten doe ik minder, vanwege het vele water dat dit kost. En het scheelt ook aardig in de portemonnee en ik voel mij gezonder.

Vorig jaar tijdens december kon men op mijn moeders werk beslissen of ze wilden doneren voor de Municipality Hall for Social Welfare and Development ( waar ik stage gelopen heb) of een kerstpakket. Hier is een fijn bedrag uit gekomen en ik ben heel erg blij dat ik hieraan heb kunnen bijdragen. Daar kunnen ze namelijk wel geld gebruiken om mensen te helpen, of om activiteiten te doen.

Ook heb ik een keuze gemaakt wat ik met het andere deel van het donatie geld wilde doen. Dit wil ik aan een opleiding besteden voor Perlito, mijn supervisor van mijn stage en de meest inspirerende man die ik heb ontmoet in mijn tijd daar. Zijn hart en werk is altijd in dienst van het kind alleen kon ik zien en voelen dat ook het wachten niet aan hem besteed was. Ik ben toen een gesprek begonnen om te kijken wat zijn dromen waren en waar ik hem in kon helpen. Zijn droom is om te doceren en om zijn master te halen van Social Work. Hij kon dit alleen niet opbrengen vanwege geld en persoonlijke dingen waar ik wel iets van wist. Dit gesprek heeft best indruk op mij gemaakt en toen ik er dieper over na ging denken, werd ik ervan overtuigd dat er geen beter persoon was aan wie ik dit zou kunnen schenken voor een studie. Op deze manier kan Perlito meer mensen inspireren, wijze lessen leren zoals hij dat bij mij heeft gedaan.

Omdat het geld voor een master studie veel geld kost en ik dat bedrag nog niet helemaal heb, wil ik geld blijven ophalen door acties te doen. Hopelijk kan ik dan het bedrag voor volgend jaar geven en kan Perlito zijn droom waarmaken. Donaties zijn daarom nog steeds welkom op, een ander rekening nummer namelijk onderstaande:

NL16 INGB 0008 8546 68   
t.n.v. Liesbeth Zomer
Omschrijving: Perlito

 

Heel erg bedankt voor het volgen van mijn blogs en wie weet tot ziens!

 

Liefs Liesbeth

 

Reacties

 • Patricia, Vso zei:

  Mooi Liesbeth om terug te lezen. en investeren in de opleiding van mensen die verschil maken in hun gemeenschap is een goede bestemming. Hopelijk blijft jouw ervaring in Cordova je nog lang veel moois brengen.

  Geplaatst:
 • Wim Nijssen zei:

  Dag Liesbeth, Ik wens je toe dat je de warmte van de Filippijnen kunt behouden

  Geplaatst:
 • Marianne Van Den Heuvel zei:

  Hoi Liesbeth! Goed te horen dat je fijne herinneringen hebt aan je tijd in de Filippijnen. Ik kon ook zien dat je genoot van alle indrukken. Warme groet uit Manilla

  Geplaatst:

Plaats een reactie

Je emailadres wordt niet gebruikt voor commerciƫle doeleinden.