Post-Philippines

Geplaatst op woensdag 18 feb 2015 om 11:02

 

Na drie maanden terug te zijn in het oh zo geliefde kikkerlandje is het wel is tijd voor een evaluatie over hoe het terugkom proces is verlopen. Tim en ik zouden nog voor de laatste keer een massage nemen, echter dat verliep anders dan gedacht. Wij waren helemaal tot rust gekomen van de massage totdat wij naar buiten liepen. Na drie maanden kwamen er achter dat je aan de overkant van de straat een quad kon rijden. Het jongetje in ons kwam naar boven, eigenlijk hadden we er geen tijd voor, maar natuurlijk "het kon wel even".

Daarna snel naar huis gegaan om nog even de laatste mensen gedag te zeggen. Na drie maanden lang warme temperaturen te hebben gehad ben ik met een korte broek het vliegtuig ingestapt. Ik raad het ten zeerste af want toen ik terug kwam in Nederland had ik het zo koud ineens. Maar het was ook wel weer eens lekker om frisse lucht te kunnen inhaleren. Ik merkte toch dat de lucht heel anders is dan in Nederland.

Graag wil ik VSO bedanken voor deze geweldige kans die ik heb mogen vervullen. Het verschil in cultuur hebben kunnen zien met eigen ogen zal ik de rest van m'n leven meenemen. De mensen die zo aardig waren maar zo weinig hadden. De positiviteit die ze elke dag maar weer konden opbrengen. Glimlachen om alles zodat het leven voor hun er nog een beetje rooskleurig uit ziet ook al is dat niet zo. En daarbij acht Nederlanders toelaten in een dorp? Is ook niet zo maar een stap die makkelijk te maken is vooral voor een derde wereld land. Dat waardeer ik oprecht, daarom heb ik ook een steentje bijgedragen aan de ‘community’ met mijn sponsor geld. De drie maanden heeft mij ook laten beseffen dat er veel meer mis in een land kan zijn dan in Nederland daarom houd ik nu langer ergernissen over de overheid voor me.

Ik kan niet wachten om weer terug te kunnen komen. Het land heeft zoveel te bieden, op het eerste gezicht lijkt dat niet zo maar als je er bent geweest dan weet iedereen wat ik bedoel. Ik ben blij dat ik mijn ervaringen met jullie kon delen. Ik hoop dat je een beetje hebt genoten van mijn verhalen over de Filipijnen.

See you soon Phillipines.

 

Reacties

 • Patricia, Vso zei:

  Hoi Sjoerd, dank voor je mooie bericht, fijn dat je zo'n goede herinneringen hebt aan je avontuur in Cordova. Houd dat vast ;-). En graag gedaan, natuurlijk.

  Geplaatst:
 • Wim Nijssen zei:

  Dat je er pas na drie maanden axchter komt dat er squads voor je deur staan laat toch wel zien dat een echte focus op je stage hebt gehad. Proficiait! (of gewoon slecht gekeken natuurlijk...)

  Geplaatst:
 • Marianne Van Den Heuvel zei:

  En.....wanneer kom je hier weer?

  Geplaatst:

Plaats een reactie

Je emailadres wordt niet gebruikt voor commerciƫle doeleinden.