Weer terug

Geplaatst op vrijdag 24 jan 2014 om 18:01

Hallo allemaal!

 

Al weer meer dan een maand terug in Nederland. Jeetje wat was dat wennen zeg in het begin! Ik had een beetje een dubbel gevoel over mijn terugkeer naar Nederland. In de laatste week had ik er eigenlijk wel zin in om iedereen in Nederland weer te zien, maar toen het moment er echt was en ik voor het laatst met Simone in onze slaapkamer stond hadden we allebei zoiets van: hmm eigenlijk wil ik helemaal niet! 

 

Terug in Nederland waren de eerste twee dagen echt even wennen. Ik had verwacht dat als ik eenmaal terug was ik toch wel weer blij was om terug te zijn, maar dat was eigenlijk nog niet zo. Dat kwam na een paar dagen pas. Ik heb namelijk echt een heerlijke tijd gehad in de Filipijnen! 

 

De laatste dagen hebben we afscheid genomen op stage, waar we een mooi certificaat hadden gekregen van dokter Anawi en de kinderen hebben ons nog even uitgebreid geknuffeld en bekeken haha. Ze vonden het na drie maanden nog steeds raar dat mijn ogen blauw waren. Het laatste weekend hebben we nog afscheid genomen van ons gastgezin. We hebben twee avonden een klein feestje gehad thuis wat erg leuk was! We hebben veel gelachen en het ontzettend goed gehad in ons gastgezin! 

 

Als ik terug kijk op de drie maanden is het ontzettend snel gegaan. We hebben veel gedaan in drie maanden tijd en ik ben heel blij dat ik ervoor gekozen heb om naar het buitenland te gaan. Dit had ik niet willen missen. Ik heb gezien hoe het in de Filipijnen gaat op speciaal onderwijs en de docenten daar verteld hoe het in Nederland gaat. Ik heb van de Filipijnen geleerd dat we ons niet zo druk moeten maken en gewoon lekker relax door het leven moeten gaan en ik hoop dat ik hun ook wat geleerd heb. De docenten op de school stonden in ieder geval heel erg open voor onze ideeën! 

Ik heb leuke gesprekken gehad met ons gastgezin over de verschillen tussen Nederland en de Filipijnen en hiervan heb ik opgestoken dat ik heel zuinig moet zijn op mijn familie want stiekem zijn ze belangrijker dan ik eerst dacht! 

Kortom ik heb echt een fantastische tijd gehad en ik hoop er ooit nog eens naar toe te gaan! 

 

Liefs, Tessa

Reacties

  • Patricia, Vso zei:

    Hoi Tessa, mooi om te lezen, hou het vast!

    Geplaatst:

Plaats een reactie

Je emailadres wordt niet gebruikt voor commerciƫle doeleinden.